Kaszomaniak

Opis
Wanda Jackowska
Wanda Jackowska, z wykształcenia bibliotekarka i polonistka, z zawodu dziennikarka, jest wielbicielką kuchni lekkiej i niskokalorycznej.
W swoich poradnikach kulinarnych promuje potrawy, które można szybko przyrządzić ze świeżych, łatwo dostępnych produktów z niewielką
ilością tłuszczu. Była autorką i prezenterką telewizyjnych programów poradnikowych, w tym popularnego magazynu kulinarnego „Gotowanie na
ekranie” emitowanego przez ponad 10 lat na antenie TVP.
Drobne ziarenka – ogromna siła!
Kasza nie musi być ani nudna, ani mdła. Kilka pomysłowych dań może zrewolucjonizować jej miejsce w Twojej kuchni. A warto, bo każdy rodzaj
kaszy to inna moc błonnika, wartości odżywczych i niewielka liczba kalorii. Kasze są sycące, pożywne, niedrogie i smakowo bardzo różnorodne.
Jeśli do gryczanej lub jęczmiennej dodamy sos i ulubione przyprawy, to uzyskamy iście królewskie danie. W Kaszomaniaku znajdziemy potrawy
z komosą ryżową, amarantusem, kaszą gryczaną, jaglaną, kukurydzianą, również pęczakiem, kaszą jęczmienną, bulgurem i kuskusem, a także najważniejsze wiadomości o każdej z kasz. Bezglutenowcy także wybiorą coś dla siebie. Wypróbuj kaszowe zapiekanki, krokiety, kotlety, krupnik i…
To jest pyszne!
Dane techniczne
Format | 16,5 x 23,5 cm |
Ilość stron | 160 |
Rodzaj oprawy | zintegrowana |
Zdjęcia | kolorowe |